• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tips om hielkloven te voorkomen

18 mei 2016
Tips om hielkloven te voorkomen

De zomertijd staat voor de deur. De tijd voor open schoenen, slippers en sandalen. Maar zijn je voeten hier wel klaar voor? Voetproblemen als hielkloven zijn niet alleen ontsierend, maar kunnen ook pijnlijk zijn. Wanneer je ze niet goed verzorgt, kan het van kwaad tot erger gaan. Eigenlijk is het behandelen van hielkloven niet iets waar je alleen aan de zomer aan moet denken, maar het hele jaar door. Onze voeten willen we nog weleens vergeten tijdens onze beautyrituelen. Lees hier hoe je hielkloven kunt voorkomen!

Droge voeten en hielkloven

Hielkloven zijn het gevolg van overtollige eeltvorming in combinatie met een droge huid van de voeten. Wanneer er voortdurend veel druk op de hielen staat, gaat het eelt vervolgens barsten en ontstaan er kloven. Het gaat om verticale barstjes die vaak een witte kleur hebben en steeds verder open kunnen gaan staan. Soms kunnen ze gaan bloeden en gaan ontsteken. Dit is erg pijnlijk. Vooral mensen die een staand beroep hebben of dagelijks veel op de been zijn kunnen hier last van krijgen. Ook overgewicht kan ertoe leiden dat je sneller last hebt van hielkloven. Andere oorzaken voor het ontstaan van hielkloven zijn; de huid van de voeten niet goed verzorgen, afwijkende voetstanden, verkeerd schoeisel, diabetes en ouderdom.

Tips om hielkloven te voorkomen

  • Eeltvorming in toom houden
    Wanneer je veel eeltvorming hebt op de hielen is het belangrijk om regelmatig het overtollige eelt te verwijderen. Dat kun je doen door na een voetbadje het eelt te verwijderen met een voetvijl of een puimsteentje. Let op: vijl niet te veel weg om het openbarsten van kloven en wondjes te voorkomen.
  • Voeten altijd goed drogen
    Droog na een voetbad of sowieso na het baden of douchen altijd goed de voeten af om schimmelinfecties of geïnfecteerde kloven te voorkomen. De kenmerken van geïnfecteerde kloven zijn een rode, gezwollen en pijnlijke huid rond de kloven met mogelijk wondjes met pus.
  • Hydrateren!
    Zorg steeds voor een goede hydratatie van de huid van de voeten en hielen. Er zijn allerlei crèmes te krijgen, die speciaal bedoeld zijn voor het voorkomen van hielkloven.
  • Voetenschuimcrème met ureum
    Om hielkloven te voorkomen kun je ook dagelijks een speciale voetenschuimcrème met 5 tot 10% ureum gebruiken. Dit product voorkomt het vormen van overtollig eelt en kloven. Ureum bevordert namelijk het vochtvasthoudend vermogen van de huid en stimuleert het afschilferen van de huid.
  • Draag goed schoeisel
    Het probleem met slippers en sandalen is dat de voeten hierdoor vaak te weinig steun krijgen. Dit leidt tot extra eeltvorming. Loop je vaak op slippers of sandalen, dan is het belangrijk om hier extra alert op te zijn. Om kloven te voorkomen is het een aanrader om slippers en sandalen af te wisselen met zomerschoenen die meer steun bieden.

Hielkloven laten behandelen door een pedicure

Hielkloven kun je het beste laten behandelen door een ervaren pedicure. Een pedicure zal de harde randen van de kloven op vakkundige wijze verwijderen en de huid met behulp van een frees weer zacht en egaal maken. Vervolgens zal de pedicure een uitgebreide voetverzorging geven, waarbij de juiste producten worden gebruikt om de huid goed te hydrateren. Ook zal een pedicure je tips en adviezen geven voor de dagelijkse verzorging van je voeten en voor het juiste schoeisel. Zou je zelf graag een professional in voetverzorging willen worden, bekijk dan hier onze Opleiding Pedicure in Hasselt, Antwerpen en Amsterdam!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie