• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Top 5 hairstyling ideeën voor de kerst

1 december 2016 | Haarverzorging
Top 5 hairstyling ideeën voor de kerst

Voor mannen is het makkelijk kiezen. Hun kerstlook is helder dit jaar: een goed pak, een netjes verzorgd kapsel en – als we de trends op Instagram moeten geloven – een glitterbaard! Hoe kun je daar als vrouw nog tegenop?! Met een van de volgende 5 hairstyling ideeën voor de kerst, bijvoorbeeld. Hoewel de ene stijl ingewikkelder is dan de andere, stralen ze net als de glitterbaard allemaal warmte en feestelijkheid uit.

1. Hair bow

Met een beetje creativiteit is de hair bow toe te passen op iedere haarlengte en dikte. Voor een strik in een half los kapsel begin je met een lage paardenstaart. Vervolgens selecteer je ongeveer één vijfde van het haar. Verstevig deze strook haar eventueel met een serum, zodat het minder pluist terwijl je de strik legt. Vorm vervolgens twee lussen met het haar en maak deze vast met een dun elastiekje. Pak dan nog eens twee stroken haar erbij en haal die over de lussen heen. Vastmaken en… klaar! Een andere variatie is de volledige strik als kerstproof alternatief voor zo’n alledaagse knot. Benieuwd hoe je dit doet? Check onderstaande tutorial:

2. Franse vissenstaart vlecht

Waar de klassieke Franse vlecht of de traditionele vissenstaart vlecht prima zijn voor andere feestjes, wil je met de kerstdagen natuurlijk extra uitpakken. Waarom niet meerdere stijlen combineren? De Franse vissenstaart vlecht behoeft expertise en geduld, maar is het werk dubbel en dwars waard. Maak het jezelf gemakkelijk door de vlecht aan de zijkant te zetten, zodat je het voor een groot gedeelte niet blind hoeft te zetten. Nog een handige eigenschap van de Franse vissenstaart vlecht; je kunt er de volgende dag zo mee bij het kerstontbijt aanschuiven! Een warrige Franse vissenstaart vlecht past perfect bij een outfit die niet alleen feestelijk is, maar ook nonchalant genoeg om er lange boswandelingen mee te maken of om ermee bij de haard te zitten met een kop warme chocolademelk. Leer hieronder hoe je de Franse vissenstaart vlecht zelf kunt maken:

3. Kerstproof bobkapsel

Het bobkapsel mag in deze top 5 hairstyling ideeën voor de kerst absoluut niet ontbreken. Het is tijdloos, stijlvol, speels en is de basis van eindeloos veel variatiemogelijkheden. Voor de kerst is een bob met een zijdelingse vlecht een goede optie. Het is een casual look die jouw bob binnen no-time een extra feestelijk karakter geeft. Eventueel kun je de look nog feestelijker maken door de haarpunten van een dip dye te voorzien. Hier vind je enkele inspirerende voorbeelden van bobkapsels met een zijvlecht op Pinterest. Heb je zin in een kerstproof bob, maar wil je jouw lange haar niet kwijt? Ga voor de faux bob! In onze blog ‘Zo creëer je een faux bob’ leer je hoe je een bob kunt faken.

4. Feestelijke en nonchalante knot

Deze knot is romantisch en feestelijk en tegelijkertijd gemakkelijk om te maken. Hiermee is het ideaal voor haarprofessionals die er tijdens de feestdagen wel trendy uit willen zien, maar die tegelijkertijd ook tijd over willen houden voor kerstkransjes eten en films kijken. Luchtig, warrig en volumineus zijn hier de toverwoorden. Start met het creëren van volume en golven in je haar en breng het haar vervolgens samen in een losse knot. Maak de look af met een feestelijk haaraccessoire, zoals een haarspeld of dunne haarband met glitteraccent.

feestelijke-nonchalante-knot Bron: Mashanikulin

5. Engelachtige krullen

Klassiek, stijlvol, feestelijk; stevige engelachtige krullen zijn de ideale hairstyling voor de kerst. Draag het in een half los kapsel met een klein kerststrikje, met een subtiele vlecht met wat glitters of gewoon los. Wil je zeker weten dat je krullen ook bij de zesde gang van het kerstdiner nog perfect zitten? Om uitzakken tegen te gaan, kun je nadat je de krullen hebt gezet je haar föhnen op de koude stand. Met de koude lucht die je over de krullen blaast, geef je het haar extra textuur en daarmee duurzaamheid. Was je haar bovendien voordat je de krullen zet. Eventueel kun je mousse of droogshampoo gebruiken om het haar stugger te maken.

kerstkrullen Engelachtige krullen

Houd jij ervan om nieuwe hairstyling ideeën te bedenken en wil je van hairstyling jouw beroep maken? Schrijf je dan in voor onze Opleiding Hairstyliste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie