Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Voorkom de volgende 4 make-up missers!

14 augustus 2017 | Visagie
Voorkom de volgende 4 make-up missers!

Het grootste deel van de dames doet regelmatig make-up op, maar dat maakt hen nog geen visagiste. Visagiste is een vak en voor velen zelfs een kunst. Als professionele visagiste, student visagie of als beauty liefhebber kan je je in het dagelijkse leven snel ergeren aan beauty missers van anderen; zowel aan de manier waarop er met make-up wordt gewerkt als aan de manier waarop de make-up wordt aangebracht. We lichten hier 4 veelvoorkomende make-up missers uit. Zorg dat jij ze voorkomt!

1. In make-up kwasten blazen

Hoe vaak raadpleeg jij YouTube-filmpjes van bekende beauty vloggers? En hoe vaak zie je niet dat make-up vloggers, die zich presenteren als professionele visagisten, in hun make-up kwasten blazen? Dit lijkt een handige manier om snel de overtollige blush van de kwast te verwijderen, maar hygiënisch is het niet! Zeker niet als je deze kwast voor het gezicht van iemand anders gebruikt. Als je blaast vliegen er zo speekseldruppeltjes uit je mond in de kwast. Je kunt zo gemakkelijk ziekteverwekkers op anderen overbrengen. Of wat dacht je van het vocht dat zich door het blazen samen met de make-up resten vastzet dieper in de kwast? Voor je het weet creëer je een uitstekende voedingsbodem voor bacteriën. Overtollige make-up tik je beter van de kwast af!

Maar te veel poeder is ook niet goed....

2. Te zeer overgetekende wenkbrauwen

Eigenlijk alle make-up looks waarbij de wenkbrauwen niet verzorgd zijn of niet op de juiste manier zijn verzorgd zijn vandaag een ‘no go’. Tot enkele jaren geleden waren de wenkbrauwen de ondergeschoven kindjes in de make-up wereld. Maar als er tegenwoordig één onderdeel van je make-up look in orde moet zijn, dan zijn het wel je wenkbrauwen. Bij voorkeur mooie volle wenkbrauwen, die mooi zijn vormgegeven en die tegelijkertijd natuurlijk ogen. Te zeer overgetekende wenkbrauwen kunnen echt niet meer! Zorg dat je je wenkbrauwen opneemt in je dagelijkse make-up routine en dat je weet wat je doet! Geen tijd is geen excuus, want er zijn effectieve semi-permanente make-up behandelingen, waarmee je altijd mooie wenkbrauwen hebt. Denk aan microblading en de nieuwe hit in de make-up wereld: wenkbrauwextensions. Wil je zelf deze technieken leren, dan zijn onze Cursus Microblading en onze Cursus 3D Wenkbrauwextensions een aanrader!

Als je wenkbrauwen maar goed zitten!

3. Oogschaduw niet blenden

Dit is een make-up misser die misschien niet iedereen snel zal opvallen, maar de meeste professionele visagisten krijgen er kippenvel van als ze dit zien. Voor een mooie oogmake-up look is het verstandig om met 2 of beter nog met 3 tinten oogschaduw te werken. Kies voor kleuren uit hetzelfde kleurenpalet. Als beginner kun je het beste starten met lichte, subtiele kleuren, omdat deze gemakkelijk te vervagen (te blenden) zijn. Als je de kleuren niet mooi blendt, krijg je strakke lijnen in je oogschaduw en dat ziet er niet mooi uit. Breng als eerste de lichtste tint oogschaduw aan over je hele bewegende ooglid en met nadruk op je binnenste ooghoek. Daarna breng je de tweede kleur aan op het midden van je ooglid en laat de 2 kleuren mooi in elkaar overlopen. De donkerste kleur oogschaduw breng je vervolgens aan in je buitenste ooghoek. Daarna ga je opnieuw de kleuren goed blenden. Let er ook op dat de kleuren in de arcadeboog goed geblend zijn! Meer weten? Dan is onze Cursus Visagie Basis een goede start.

Zo moet het dus niet...

4. Een te vette look

In make-up blogs lees je vaak tips om een stralende look te creëren. Maar pas op met de tips in deze blogs en kijk eerst naar wat voor type huid je hebt. Heb je van nature een erg vette huid en leg je daarbij ook nog eens de nadruk op make-up producten die voor extra glans zorgen, dan kun je een te vette glans krijgen. Standaard make-up tips kunnen als richtlijn dienen, maar make-up moet altijd op de persoon afgestemd worden; op het huidtype, de huidtint, de kleur ogen, de haarkleur, de persoonlijke stijl, etc. Heb je last van een vette huid, ga dan liever aan de slag met een matte foundation, vermijd glanzende poeders of gebruik speciale anti-shine producten. Leer alle professionele make-up adviezen en vaardigheden in onze Opleiding Visagiste!

Last van een vette huid?

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie