Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarom massage in de zomer een aanrader is!

27 juli 2017 | Massage & Therapieën
Waarom massage in de zomer een aanrader is!

Er zijn veel goede redenen voor waarom een massage in de zomer een aanrader is. In de zomer als het weer beter is en de dagen langer zijn, zijn de meeste mensen een stuk actiever. Er wordt meer gesport, gewandeld en gefietst, in de tuin gewerkt, in en rondom huis geklust of men leeft zich uit in het zwembad. En dat kan tot pijnlijke spieren leiden, omdat je dat niet meer gewend bent. Verder kunnen ook de zomerse weersomstandigheden ervoor zorgen dat je in de zomer juist een massage kunt gebruiken. Lees hier meer over waarom een massage in de zomer een aanrader is.

1. Sportmassage na outdoor activiteiten en sporten

De zomer is de periode waarin veel mensen eropuit trekken en gaan sporten in de natuur. Vaak begint men ongeoefend aan het avontuur. Er worden lange wandelingen of verre fietstochten gemaakt, terwijl de spieren daar niet goed op voorbereid zijn. Overbelasting en blessures liggen op de loer. Daarom hier een waarschuwing om goed naar je lichaam te luisteren. Een beetje spierpijn is niet erg; een herstellende en ontspannende sportmassage kan dan een weldaad zijn. Met regelmatig een sportmassage in de zomer zul je optimaal kunnen genieten van alle leuke, sportieve activiteiten die je op de planning had staan! Via de Belgische Massage Federatie vind je gemakkelijk een ervaren en goed opgeleide massagetherapeut bij jou in de buurt!

2. Vanachter de computer de tuin in?

Misschien betekent de zomervakantie voor jou wel, dat je ineens veel tijd hebt om je tuin in orde te maken of om andere achterstallige klussen in huis te doen. Heb je werk waarbij je vooral veel zit, bijvoorbeeld achter de computer, en ga je je in de zomervakantie ineens veel klussen om en rond het huis op je hals halen? Pas dan op dat je niet te veel ineens doet. Ga niet meteen te enthousiast aan de slag als 'Hendrik Jan de tuinman' of 'Bob de Bouwer'! Lichamelijke inspanning kan geen kwaad, maar je moet het wel langzaam opbouwen om schouder, nek- en rugklachten te voorkomen. Niet alleen voor of na het sporten, maar ook voor en na het klussen kan een sportmassage helpen bij het in conditie brengen van je spieren. Interesse in sportmassage? Dan is het volgen van onze Opleiding Sportmassage een aanrader. 

3. Manuele lymfedrainage bij vochtophopingen

Heel wat mensen krijgen bij warm weer last van vochtophopingen, vooral in de voeten en benen. Het warme weer, vooral in combinatie met een hoge luchtvochtigheid, kan je daarbij ook lusteloos maken. Ook in dit geval kan massage je klachten verminderen en in het bijzonder een manuele lymfedrainage. Deze massagevorm bestaat uit zachte technieken, maar die toch een diepe inwerking hebben. Ze helpen je lichaam om het opgehoopte vocht en de afvalstoffen beter uit je lichaam weg te leiden. Het geeft daarbij ook een boost aan je immuunsysteem en je voelt je algauw weer als herboren, zodat je met volle teugen van de zomer kunt genieten. Hier vind je meer informatie over de Cursus Manuele Lymfedrainage. 

4. Ontspannen vakantie vieren na een massage

Een ontspannende massage is een goede manier om je vakantie in te luiden. Eindelijk valt alle stress van je af. Vaak resulteert dit er juist in dat je je niet optimaal voelt als je vakantie begint; hoofdpijn, stijve spieren, vermoeidheid, weinig energie, etc. Als je dan ook nog eens meteen moet gaan beginnen met je koffers pakken, reizen, de kinderen vermaken, dan kan je vakantie vanwege alle vakantiestress behoorlijk tegenvallen. Begin je vakantie daarom altijd rustig en luid je vakantie in met een ontspannende massage. Enkele massagevormen die we je kunnen aanraden zijn:

 • Klassieke ontspanningsmassage
 • Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage
 • Thaise voet- en onderbeenmassage
 • Lomi lomi samudra massage
 • Klankmassage
 • Voetreflexologie

Alles weten over massages en therapieën? Bekijk hier ons volledige aanbod aan Massage Opleidingen en Cursussen in Antwerpen, Gent, Hasselt, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie