Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wenkbrauwextensions of brow lifting; wat is beter?

14 september 2020 | Schoonheidszorg
Wenkbrauwextensions of brow lifting; wat is beter?

Er bestaan vele soorten beauty behandelingen voor mooie wenkbrauwen. Populaire brow styling behandelingen leer je onder meer in onze cursus microblading en de cursus manuele permanente make-up. Toch voelt niet iedereen zich aangetrokken tot deze ingrijpende methoden met zeer langdurig resultaat. Sommige mensen zijn bang voor de naaldjes die gebruikt worden of zijn bang dat ze achteraf spijt krijgen van de behandeling. Een interessant alternatief is dan wenkbrauwextensions of brow lifting. Wat is de beste keuze?

Brow styling is veelzijdiger dan ooit!

Nog niet zo lang geleden bestond het stylen van de wenkbrauwen uit het bijwerken van de vorm met een pincet en een wenkbrauwpotloodje of -poeder. Deze basisbehandelingen komen onder meer aan bod in onze Opleiding Schoonheidsspecialist in Amsterdam. Vandaag de dag is brow styling veelzijdiger dan ooit en brow stylist is een vak apart. Vanwege de grote populariteit van brow styling scholen veel beauty professionals zich bij in de vele wenkbrauwbehandelingen die er mogelijk zijn. In dit artikel gaan we dieper in op twee laagdrempelige behandelingen. Wenkbrauwextensions of brow lifting? Wat is beter? Het is een aanrader om beide behandelingen meester te worden, want je kunt er verschillende doelgroepen mee aanspreken en er dus meer klanten mee van dienst zijn.

Wanneer kies je voor wenkbrauwextensions?

Je klant wil graag volle wenkbrauwen, maar heeft van nature weinig of dunne wenkbrauwhaartjes? Dan zijn wenkbrauwextensions een goede oplossing. Het werkt op dezelfde manier als wimperextensions. Hier leer je alles over in onze Cursus Wimperextensions. De extensions zien er natuurgetrouw uit. Ze kunnen bovendien met speciale lijm bevestigd worden aan zowel de natuurlijke wenkbrauwhaartjes als aan de huid. In onze Cursus Wenkbrauwextensions 3D leer je hoe je deze behandeling perfect uitvoert. Je leert om alle soorten vormen en lengtes te creëren. Een nadeel is dat de haartjes die aan de huid worden bevestigd eerder kunnen loslaten, zeker als het om een vette huid gaat.

Wanneer is brow lifting een betere keus?

Misschien heeft je klant van nature al volle wenkbrauwen, dan kan je dit met brow lifting mooi accentueren. Je doet dat door de wenkbrauwen perfect te shapen en door ze met speciale lotion in model te brengen. De speciale brow lift lotions zorgen ervoor dat de wenkbrauwen weken perfect blijven zitten. Deze behandeling is geheel veilig. De natuurlijke wenkbrauwhaartjes hebben er niets onder te lijden. Sterker nog, ze zullen in de tussentijd gezond kunnen groeien. Make-up gebruiken en de wenkbrauwen dagelijks in model brengen is hierdoor overbodig. Wil je ook leren om deze behandeling als een pro uit te voeren? Volg dan onze Cursus Brow Lifting (Brow Lamination).

Wenkbrauwextensions of brow lifting?

Beide brow styling behandelingen bieden het voordeel dat er geen naalden worden gebruikt, dat er geen pigment in de huid wordt gebracht en dat het geen pijn doet. Welke behandeling je kiest, hangt af van de wensen van de klant en van de natuurlijke wenkbrauwen. Heeft je klant van nature al mooie en volle wenkbrauwen, dan is brow lifting een uitstekende keus. Het verdient dan bovendien de voorkeur boven wenkbrauwextensions, omdat je hiermee doorgaans een langduriger resultaat bereikt. Heeft je klant echter erg dunne wenkbrauwen of lege plekjes? Dan is het nodig om met wenkbrauwextensions te werken om een optimaal resultaat te behalen. 

Wil je nog veel meer leren over brow styling?

Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Je kunt bij ons ook een complete Opleiding Brow Expert volgen, waarin je onder andere meer leert over threading, brow mapping & styling en henna brows.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Wenkbrauw Lifting (Brow Lift / Brow Lamination)
Wenkbrauw Lifting (Brow Lift / Brow Lamination)
 • 1 dag
 • v.a. € 169
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie