• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Zijn jouw voeten zomer-proof?

Zijn jouw voeten zomer-proof?

Hebben je voeten een winter lang verstopt gezeten in dikke sokken en dichte schoenen, dan kan het vreemd aanvoelen om ineens weer op sandalen of slippers te lopen. Sommige mensen schrikken nog weleens van hun voeten als ze weer ‘tevoorschijn worden getoverd’. Durf jij je voeten te tonen deze zomer? Zijn jouw voeten zomer-proof? 

Help, ik heb een kalknagel

Nu je je voeten en teennagels eens onder de loep gaat nemen, voordat je je hippe sandalen aandoet, kun je voor onaangename verrassingen komen te staan. Je kunt bijvoorbeeld ontdekken dat je een kalknagel hebt. Je nagel is geel verkleurd, is verdikt en ziet er broos uit. Een kalknagel wordt veroorzaakt door een huidschimmel, die ook van nagels houdt. Mogelijk ziet ook de huid rondom de nagels, tussen je tenen en op je voetzool er schilferig uit. Voetschimmel kan erg hardnekkig zijn. Een pedicure kan met een frees de verdikking verminderen en je kunt de nagel camoufleren met nagellak. Maar… dit zorgt er niet voor dat de schimmel verdwijnt. Daarvoor kun je beter eerst naar de huisarts gaan. Een arts kan je de juiste medicijnen voorschrijven om de schimmelnagel aan te pakken, zodat jouw voeten zomer-proof zijn. 

Ewww een schimmelnagel!

Eelt en andere voetproblemen!

Andere onaangename verrassingen die je kunt tegenkomen, zijn verkleuringen en verdikkingen door overtollig eelt. Dat staat niet erg elegant in je open zomerschoenen. Maar dat is niet het enige wat je zou moeten verontrusten; overtollig eelt kan ook tot andere klachten leiden. Denk aan likdoorns, pijnlijke gewrichten, ontstekingen van de huid, wondjes onder het eelt en pijnlijke kloven. Voor het laten weghalen van overtollig eelt, kun je het beste een gediplomeerde pedicure inschakelen. Als je eelt niet op de juiste manier weghaalt, kun je de huid beschadigen en kunnen er infecties ontstaan. Een pedicure kan je voeten een volledige behandeling geven, zodat je sokken uit kunnen en je zonder schaamte je mooie open schoenen aan kan!

De sokken kunnen uit!

Onaangename geurtjes?

Last van zweetvoeten en onaangename geurtjes? Je zou denken dat dit met open schoenen snel verholpen is, maar dat is niet altijd zo. Ook in open schoenen kunnen je voeten klam worden en onfris ruiken. De onaangename geur van zweetvoeten wordt veroorzaakt door bacteriën. Wil je de oorzaak aanpakken, zorg dan op de eerste plaats voor een goede hygiëne. Door je voeten regelmatig te wassen en de oude huidcellen waarin de bacteriën graag huizen te verwijderen, kun je die nare geur voorkomen. Vermijd ook sandalen en slippers van kunststof materialen (plastic, rubber, nylon), kies liever voor leer. Ruiken je sandalen onaangenaam, dan bestaan er verschillende middeltjes die je kunt gebruiken om de bacteriën te doden, waaronder Mirazyme.

Last van zweetvoeten?!

Vreemde tenen?

Binnen de pedicurepraktijk komen we vaak mensen tegen, die klagen over het uiterlijk van hun voeten. Ze klagen, bijvoorbeeld over de vreemde stand van hun tenen. Afwijkende teenstanden zijn soms aangeboren, maar kunnen ook gedurende het leven ontstaan, bijvoorbeeld door ziektes of verkeerd schoeisel. Voorbeelden van veelvoorkomende afwijkende teenstanden zijn hamertenen, klauwtenen en de hallux valgus. Een pedicure kan bij afwijkende teenstanden helpen om deze problemen te verminderen met behulp van een siliconen orthese, medical taping en schoenadviezen. Wil je ook een expert worden in voetverzorging? Dan raden we je onze Opleiding Pedicure aan.

Vreemde tenen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie