Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nagels langer laten lijken met nail contouring

4 oktober 2016 | Nagelstyling & Pedicure
Nagels langer laten lijken met nail contouring

Daar hebben we het weer ‘contouring’, maar dit keer niet als handige make-up techniek om het gezicht te shapen, maar als techniek binnen de nagelstyling. Contouring is niet meer weg te denken uit de make-up wereld en is nu zelfs overgesprongen naar nagelstyling. Met behulp van nail contouring kun je je nagels langer laten lijken. Leer hier hoe je dit doet!

Tegenwoordig kun je alles contouren!

Als je de echte make-up goeroes mag geloven, kun je alles contouren om er beter uit te zien. Van je jukbeenderen, kaaklijn en hals tot je benen, buik en zelfs je billen. Met behulp van lichtere en donkere kleuren contouring poeder, concealer of foundation kun je aan de ene kant schaduwen creëren en aan de andere kant plekken oplichten met make-up, waardoor je lichaamsdelen er mooier of slanker uit kunt laten zien. We schreven er al vaker over hier op het Wellness Academie blog: Contouren kent geen grenzen.

Wat is nail contouring?

Nail contouring is een slimme truc om je nagels langer te laten lijken. Houd je niet van het gevoel van lange nagels of is het niet praktisch vanwege je werk, maar zou je vanuit esthetisch oogpunt wel graag langere nagels willen hebben? Dan hoef je ze met deze truc niet te laten groeien. Je kunt ze namelijk ook langer laten lijken door nagellak niet helemaal tot aan de zijkanten van je nagels aan te brengen, maar vooral de nadruk te leggen op het midden van de nagel. Hierdoor lijken de nagels langwerpiger.

Hoe ga je te werk?

Allereerst verzorg je de nagels zoals je dat gewend bent. Je kunt alles leren over het verzorgen van de natuurlijke nagel in onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure. Daarna breng je een transparante base coat aan of je brengt een hele lichte kleur basecoat aan, bijvoorbeeld een nude-kleur of een lichte pasteltint. Vervolgens breng je een donkerdere kleur nagellak aan over het midden van de nagel. Tot slot breng je hier overheen nog een top coat aan. Met deze eenvoudige truc krijg je een contour effect en lijken de nagels langer. Krijg je klanten in je nagelstudio met korte nagels die geen gelnagels willen om hun nagels te verlengen, maar stiekem wel dromen van wat langere nagels, dan is dit een handige truc om ze mee te verrassen!

Nagelstyliste Jin Soon Choi

Deze handige tip voor langere nagels hebben we van nagelstyliste Jin Soon Choi. Ze werd geboren in Korea, maar verhuisde in 1991 naar New York waar ze al snel een goede reputatie opbouwde als nagelstyliste en de nagels verzorgde van beroemdheden en van modellen tijdens vooraanstaande fashion shows. Ze is vooral bekend om haar elegante en eenvoudige nagelstyling concepten. Haar nail contouring truc voerde ze onlangs uit voor de catwalk show van Vera Wang tijdens de New York Fashion Week.

nagel contouring Bron: Jin Soon Choi voor Vera Wang

Meer trucs en tips?

Ben je op zoek naar meer nagelstyling trucs en tips van echte professionals? Bekijk dan hier ons aanbod aan Nagelstyling Opleidingen!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie