Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor het verzorgen van de vette huid

24 september 2015
Tips voor het verzorgen van de vette huid

Er bestaan verschillende soorten huidtypen, die allemaal om een specifieke verzorging vragen. Tijdens onze Opleiding Schoonheidsspecialiste leer je de verschillende soorten huidtypen te onderscheiden en op de juiste manier te behandelen. Een van de soorten huidtypen is de vette huid. Een vette huid geeft nogal eens problemen en kan mensen erg onzeker maken. Mensen met dit huidtype weten vaak niet goed hoe ze hun huid het beste kunnen verzorgen. Daarom hier enkele tips voor de verzorging van de vette huid.

Kenmerken vet huidtype

Voordat we overgaan naar de tips eerst een kort overzicht van de kenmerken van een vet huidtype. Deze huid vertoont vergrote poriën en heeft een glimmend uiterlijk. Vooral het voorhoofd, de neus en de kin glimmen vaak wat meer. Een vette huid heeft sneller te kampen met verstopte poriën, puistjes en acne. Ongeveer 80% van de jongeren in de pubertijd heeft hier last van, maar ook op latere leeftijd kunnen mensen een vette huid hebben. Door de huid regelmatig te laten verzorgen door een schoonheidsspecialiste en de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken kunnen veel problemen voorkomen worden. Wil je alles weten over gelaatsverzorging, neem dan ook eens een kijkje bij onze Cursus Gelaatsverzorging!

Huidverzorgingsproducten voor de vette huid

Mensen met een vette huid hebben soms de neiging om hele krachtige reinigingsproducten te gebruiken, omdat hun huid vettig en onzuiver aanvoelt. Deze producten, bijvoorbeeld reinigingsproducten met alcohol, kunnen het probleem verergeren omdat ze de huid irriteren. Kies altijd producten zonder alcohol en sulfaten. Een goede tip zijn producten met salicylzuur, het liefst in de vorm van een zachte schuimgel. Salicylzuur dringt diep in de poriën door en lost talgophopingen op. Daarnaast heeft het ook een ontstekingsremmende werking. Let op: ook scrubben is vaak te agressief voor dit huidtype, voer in plaats daarvan liever een zachte peeling uit.

Blijf de vette huid goed hydrateren

Omdat veel mensen met een vette huid bang zijn dat hun huid nog vetter wordt van hydraterende crèmes slaan ze deze fase in de huidverzorging vaak over. Fout! Ook deze huid moet goed gehydrateerd worden. Een goede hydratatie van de huid is belangrijk om de huidcellen gezond te houden. Er zijn allerlei soorten hydraterende crèmes op de markt. Het is de kunst om de crème te kiezen die perfect op het huidtype is afgestemd. Deze huid vraagt om een olievrije crème die licht aanvoelt op de huid.

Vet huidtype en make-up?

Het is een misvatting dat een vet huidtype en make-up een onmogelijke combinatie is, omdat de make-up niet goed zou blijven zitten. Met de juiste make-up producten kan ook de vette huid mooi opgemaakt worden. Gebruik een goede primer als ondergrond voor de foundation. De make-up hecht zo beter aan de huid en het vet van de huid vermengt minder snel met de make-up. Breng een matte foundation aan en gebruik in plaats van crèmige make-up producten liever poedermake-up, zoals poederblush en poederoogschaduw. Adviseer mensen met een vette huid die make-up dragen om blotting paper op zak te hebben. Hiermee kunnen ze overtollig huidvet gemakkelijk opdeppen.

Opleiding schoonheidsspecialiste volgen?

Wil je alles weten over huidverzorging? Lijkt het je leuk om mensen met alle soorten huidtypen stralend door het leven te laten gaan? School je dan tot professionele schoonheidsspecialiste door onze opleiding schoonheidsspecialiste te volgen. Je kunt je hier inschrijven voor de eerst volgende Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie