• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips tegen wallen

14 december 2016 | Schoonheidszorg
Tips tegen wallen

Met de feestdagen voor de deur, is het goed om alvast na te denken over je 'Tweede Kerstdag noodplan’. Oftewel: hoe zorg je ervoor dat je met een stralende en uitgeslapen look aan het kerstontbijt verschijnt? Hoewel je wallen met wat goede lagen make-up voor een groot deel kunt verbergen, is voorkomen natuurlijk altijd beter dan genezen! Wij geven vier tips tegen wallen.

1. Tijdens het kerstdiner: let op wat je eet en drinkt

Voor velen is het kerstdiner het ultieme moment om voor een keer eens helemaal niet op de lijn of gezonde voeding te letten. Dat willen we natuurlijk niet voor je verpesten. Met een paar simpele trucs kun je tegelijkertijd toch voorzorgsmaatregelen nemen voor die vervelende wallen achteraf. Dit zijn voornamelijk trucs waarmee je de vochtbalans in de huid zo veel mogelijk in balans houdt. Een van de belangrijkste oorzaken van wallen is namelijk te veel of juist te weinig vocht in de huid. Vandaar dat het belangrijk is om veel water te drinken en te zorgen dat je voldoende kalium binnen krijgt. Probeer daarom (naast/in plaats van) al die lekkere kerstkransjes en chocoladedesserts ook gedroogde vruchten, noten en banaan bij de hand te hebben.

2. Voor het slapen gaan: reinigen

Nog zo'n feestelijk iets dat we uiteraard niet voor je willen verpesten: lekker lang en tot in de late uurtjes natafelen. Hoe laat een kerstfeest of kerstborrel ook wordt, neem altijd de tijd om je gezicht te reinigen. Je hebt wellicht niet bepaald meer zin om een flinke scrub te starten, maar zorg er in ieder geval voor dat je de huid schoonmaakt met water en eventueel een mild reinigingsproduct. Een huid vol vuil en make-up resten werkt wallen namelijk alleen maar in de hand. Wil je een extra snelle reiniging? Probeer dan voor een keer de W7 It’s Magic make-up remover cloth die we onlangs bespraken. Hoewel de recensies (nog) geen duidelijk geven over het langdurig gebruiken van deze all-in-one reinigingsdoek, is het zeker een praktisch middel voor op reis of op late avondjes.

3. Na het opstaan: herstelwerkzaamheden

Met een paar extra noten, veel water en een grondige (snelle) reiniging is het resultaat de volgende ochtend hopelijk minder erg dan gevreesd. Zijn de wallen er toch, dan zijn er gelukkig nog een paar trucjes die je uit de kast kunt trekken. We zetten er een paar voor je op een rij:

 • plunder de voorraadkast: zakjes lauwe kamillethee, komkommer, aardappel, een wattenschijfje ondergedompeld in melk en citroensap: het zijn allemaal producten die je kunt inzetten om de vochtbalans onder je ogen zo snel mogelijk te herstellen. Kijk wat er voor handen is en leg het een minuut of tien op je ogen om het in te laten trekken.
 • massage: aan de hand van een vitaliserende massage stimuleer je de huid om afvalstoffen af te voeren en de doorbloeding van de huid te verbeteren. Met een beetje geluk heeft de schoonheidsspecialiste dus een plekje voor je vrij op kerstochtend! Is dit niet het geval, dan kun je ook zelf aan de slag door met de top van je huid zachte drukkende bewegingen te maken op en rond het gebied van je wallen.
 • camouflage: zijn de wallen na een massage en een ontspannende huis-tuin-en-keuken-masker nog steeds zichtbaar? Dan is er gelukkig altijd nog de concealer! Vraag je schoonheidsspecialiste om advies over de exacte tint van de concealer. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je concealer of camouflagestick lichter is dan je foundation. Op die manier voorkom je dat je niet alsnog donkere kringen rond je ogen creëert.

Houd jij ervan om mensen te adviseren over huidverzorging, huidherstel en make-up? Dan is een carrière als schoonheidsspecialiste wellicht iets voor je! Schrijf je in voor onze opleiding schoonheidspecialiste en ga aan de slag met onze vakspecialisten!

 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie