Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Heeft de mannenhuid andere verzorging nodig?

25 augustus 2016 | Schoonheidszorg
Heeft de mannenhuid andere verzorging nodig?

Huidverzorging en huidverzorgingsproducten zijn echt niet alleen voor vrouwen. Steeds meer mannen weten de weg te vinden naar de schoonheidssalon. Hier en daar verschijnen er zelfs beauty salons die zich speciaal op mannen richten. Man of vrouw; huidverzorging is belangrijk voor een goede gezondheid en een goed verzorgd uiterlijk. Maar hoe zit dat eigenlijk met huidverzorging voor mannen? Heeft de mannenhuid andere verzorging nodig, dan de vrouwenhuid?

Mannen hebben een dikkere huid

Niet per definitie figuurlijk, maar zeker wel letterlijk! Deskundigen schatten dat de huid van een man gemiddeld zo’n 16% dikker is dan die van een vrouw. Hiermee krijgt de huidverzorging voor een man gelijk een ander karakter. Waar je als vrouw vaak zoekt naar een verstevigende crème, wil je als man juist de soepelheid van de huid bevorderen. Vooral mannen op middelbare leeftijd kunnen namelijk last krijgen van een wat stuggere huid.

Mannen hebben meer talgklieren

De schrik van elke vrouw én man: verstopte talgklieren die acne veroorzaken. Voor mannen is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan de talgklieren. Mannen hebben over het algemeen grovere poriën dan vrouwen. Bovendien bevordert het hormoon testosteron ook nog eens de talgproductie. Het gevolg hiervan is een vettere huid die ook nog eens sneller vuil en vet vasthoudt. Hierdoor is het essentieel voor mannen om een verzorgingsproduct te kiezen dat niet te vet is en de talgproductie niet verstoort. ‘Zware’ producten op basis van alcohol kunnen voor mannen een ware acne-veroorzaker zijn. Het is raadzaam om een reinigingsproduct te kiezen die lichte scrubbestanddelen bevat en die dode huidcellen en ander vuil effectief verwijdert. We leren je er graag meer over in onze Cursus Gelaatsverzorging!

Lees ook: 4 veelgemaakte fouten bij acne

Sneller een geïrriteerde huid door scheren

Hoewel zowel de mannen- als de vrouwenhuid van alles te verduren heeft van invloeden van buitenaf, zoals zonlicht, weersinvloeden en vervuiling, kan je bij de mannenhuid hier nog een belangrijke factor boven optellen: veelvuldig scheren. Vooral de heren die kiezen voor een voortdurend gladgeschoren look, kunnen sneller last krijgen van een geïrriteerde huid, omdat de huid tussen de scheerbeurten door weinig tijd krijgt om te herstellen. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan een goede crème die perfect bij de huid past. Blijf in ieder geval weg van huidverzorgingsproducten die ingrediënten als alcohol of parfum bevatten, omdat deze de huid nog eens extra kunnen irriteren. Het is raadzaam om in plaats daarvan te kiezen voor producten die speciaal voor de man (en zijn scheerapparaat) zijn ontwikkeld, zoals kalmerende en vitaminerijke moisturizers.

Heeft de mannenhuid andere verzorging nodig?

We kunnen inderdaad een aantal verschillen aanduiden tussen de mannen- en vrouwenhuid, die ervoor zorgen dat je in de verzorging van de huid je focus iets moet verleggen. In de winkel vind je niet voor niets verschillende schappen voor mannen- en vrouwenproducten. Dat maakt de keuze voor het product dat bij het betreffende huidtype past een stukje gemakkelijker. Tegelijkertijd blijft overigens nog altijd het belangrijkste bij het kiezen van de juiste huidverzorging; weten welk type huid iemand heeft. Niet elke man heeft per definitie een vettere huid en niet elke vrouw is voorzien van minder grove poriën. Kennis van huidtypes, huidaandoeningen, ingrediënten en werkzame stoffen is daarom essentieel. Je leert er alles over in onze Opleiding Schoonheidsspecialist in Hasselt, Antwerpen, Gent, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Eindhoven!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie