Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Veelgestelde vragen over wimperextensions

10 december 2015
Veelgestelde vragen over wimperextensions

Een mooie make-up look is niet af zonder mooie wimpers. Lange wimpers geven de ogen extra expressie. Wie van nature geen lange wimpers heeft, kan wimperextensions laten zetten. Steeds meer visagisten en schoonheidsspecialisten bieden deze dienst aan. Er bestaan allerlei soorten: van wimperextensions die een natuurlijke uitstraling hebben tot opvallende extensions voor speciale gelegenheden. We geven hier antwoord op veel gestelde vragen over wimperextensions.

Zijn wimperextensions schadelijk?

De meest gestelde vraag over wimperextensions is of ze schadelijk zijn. Het antwoord is nee, maar het is wel belangrijk dat de wimperextensions op een professionele manier geplaatst worden. Ook moet je weten welke materialen het meest geschikt zijn. Uiteraard vergt het verwijderen van de wimperextensions ook de nodige voorzichtigheid. Wil je wimperextensions leren zetten, dan is het volgen van een Cursus Wimperextensions onmisbaar!

Kun je bij iedereen kunstwimpers zetten?

Doordat wimperextensions op de eigen wimpers worden gezet is het wel belangrijk dat je klant voldoende natuurlijke wimpers heeft. Bij heel weinig wimperhaartjes of droge en broze wimpers kun je de extensions niet goed vastzetten. In dat geval zijn extensions geen goed idee. Tijdens de cursus wimperextensions leer je om een goede kijk te krijgen op wanneer wimperextensions wel of niet mogelijk zijn.

Zijn wimperextensions te combineren met make-up?

Kunstwimpers geven de ogen meteen een expressieve uitstraling. Wanneer je klant een subtiele, natuurlijke look wenst, is make-up niet eens nodig. Ze wekken van zichzelf al de illusie alsof je mascara draagt. Dit betekent niet dat het niet mogelijk is om extensions te combineren met make-up. Je mag er mascara overheen aanbrengen, bijvoorbeeld voor speciale gelegenheden. LET OP: gebruik alleen mascara op waterbasis en nooit mascara op oliebasis of waterproof mascara, want deze kunnen de lijm oplossen waardoor ze minder lang blijven zitten. Er bestaat speciale mascara voor wimperextensions.

Hoelang gaan kunstwimpers mee?

Ze gaan over het algemeen twee weken mee. Natuurlijke wimpers vallen normaal gesproken na 2 à 4 weken uit. Doordat de kunstwimpers aan de natuurlijke wimpers worden bevestigd, vallen ze samen met de natuurlijke wimpers uit. Het is belangrijk om de extensions in de tussentijd goed te verzorgen, bijvoorbeeld met een speciale coating die ze beschermt tegen vuil, olie en stof. Ze zorgen er ook voor dat de extensions goed blijven hechten aan de natuurlijke wimpers. Het is een goed idee om om de twee tot vier weken een refill-behandeling te geven, zodat de wimperextensions er op elk moment mooi vol uitzien.

Zijn kunstwimpers ook bestand tegen water?

Je kunt gewoon douchen en zwemmen met professionele kunstwimpers. Ze kunnen ook gedragen worden tijdens het sporten of tijdens een strandvakantie, want ze zijn ook bestand tegen zon, zee en zweet. Zelfs af en toe naar de sauna is gewoon mogelijk. De waterproof lijm die wordt gebruikt is heel stevig. Kortom: het professioneel leren zetten van wimperextensions kan een mooie aanvulling zijn op je bestaande diensten. Na het volgen van de cursus wimperextensions kun je je klanten nog beter van dienst zijn. Schrijf je hier in voor de eerst volgende cursus!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie