• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Hulp nodig bij afslanken? Ga naar de massagetherapeut!

13 maart 2017 | Massage & Therapieën
Hulp nodig bij afslanken? Ga naar de massagetherapeut!

Veel mensen die last hebben van overgewicht schamen zich hiervoor. Ze proberen het overwicht zoveel mogelijk te camoufleren of vermijden plekken waar ze veel van lichaam bloot moeten geven; de sauna, het zwembad, het strand,… Een afspraak maken bij een massagetherapeut waar ze uit de kleren moeten voor een behandeling? Ook dat kan een erg grote stap zijn. Maar massage kan nu net een belangrijk hulpmiddel zijn om af te slanken.

Stap over je schaamte heen

Stap over de schaamte voor je lichaam heen en maak een afspraak bij een massagetherapeut! Dat is voor veel mensen waarschijnlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar als je weet wat de voordelen van een massage zijn, zal deze stap ineens een stuk minder groot zijn. Massage kan namelijk een uitstekende ondersteuning bieden als je van je overgewicht af wilt komen. Daarnaast helpt het je ook om in de tussentijd je lichaam beter te accepteren en om aan je zelfvertrouwen te werken.

Minder omvang met behulp van massage

Afvallen door regelmatig een massage te ondergaan? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. De waarheid is dan ook iets genuanceerder, maar het is wel een feit dat met behulp van afslankmassage je na meerdere sessies al aanzienlijk wat omvangverlies kunt bereiken. Een voorbeeld van een effectieve afslankmassage is de sveltessa afslankingsmassage; een combinatie van een stevige bindweefselmassage en cupping massage. Cupping betekent dat er gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Deze massage zorgt voor een stevigere huid en leidt daardoor tot omvangverlies tot wel zo’n 12,5 cm na 18 tot 20 sessies. Meer weten? Bekijk dan hier onze Cursus Sveltessa Afslankingsmassage!

Meer zelfvertrouwen

Overgewicht kan ervoor zorgen dat mensen weinig zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld hebben. Massage, bijvoorbeeld een ontspanningsmassage, is een goede manier om meer lichaamsbewustzijn te krijgen. Massage brengt je beter in contact met jezelf en met je intuïtie. Het kan daarom ook leiden tot nieuwe inzichten en het vergroot je zelfvertrouwen. Door de massage wordt er onder meer het hormoon oxytocine aangemaakt, een gelukshormoon. Het zorgt ervoor dat je je rustiger en vrediger voelt. Het wordt soms ook wel een ‘sociaal hormoon’ genoemd, omdat het ook voor een gevoel van meer verbondenheid met anderen zorgt.

Massage stimuleert een gezonde levensstijl

Er kunnen allerlei oorzaken ten grondslag liggen aan overgewicht. In veel gevallen gaat het om een combinatie van langdurige stress en een ongezond voedingspatroon. Het lichaam is door de stress in sommige gevallen minder goed in staat om voedsel goed te verteren. Massage kan mensen met overgewicht helpen om beter te ontspannen, waardoor het gehalte aan stresshormonen in het lichaam, zoals cortisol en adrenaline, afneemt. Wanneer iemand meer ontspannen is en beter in zijn vel zit, zal het lichaam effectiever werken en dus ook beter het voedsel verteren. Wie beter in zijn vel zit, zal bovendien ook een gezond voedingspatroon gemakkelijker volhouden en zal minder snel vervallen in het eten van ongezonde snacks. Op deze manier kan massage een gezonde levensstijl stimuleren.

Vind een goed opgeleide massagetherapeut

Kortom; er zijn heel wat goede redenen om aan die schaamte voor je overgewicht voorbij te gaan en gewoon een massage te boeken! Op zoek naar een goede massagetherapeut in de buurt waar je op kunt vertrouwen, raadpleeg dan eens de website van de Belgische Massage Federatie. Wil je zelf massagetherapeut worden? Dan vind je diverse uitstekende Massage Opleidingen bij Wellness Academie in België én Nederland.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie