Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De beautybranche zit in de lift!

6 april 2016
De beautybranche zit in de lift!

Biedt de beauty branche goede toekomstperspectieven voor professionals als kappers en schoonheidsspecialisten? Ja, de cijfers ondersteunen dit! Zou je graag kapper willen worden? Of is het jouw droom om schoonheidsspecialiste te worden? Dan is nu het goede moment om een beauty opleiding te volgen. Volgens het Centraal Bureau van Statistiek hebben Nederlandse kappers en schoonheidsspecialisten het steeds drukker en is hun omzet in 2015 aanzienlijk gestegen.

Hogere omzet in schoonheidszorg

Volgens de cijfers is de omzet van Nederlandse kappers en schoonheidsspecialisten in 2015 met 4,2% gestegen tot meer dan 2,1 miljard euro. Dat is goed nieuws, want dit is de grootste toename in omzet sinds 2007. Daarbij tonen de statistieken dat voor de eerste keer in acht jaar de voor prijsontwikkeling gecorrigeerde omzet, het volume, is toegenomen. Wel met als kanttekening dat het niveau van dit omzetvolume nog wel 13% lager ligt dan voor 2007. Al met al mogen we dus stellen dat de beauty branche in de lift zit. Consumenten gaan vaker naar de kapper of de schoonheidsspecialiste en ze kiezen voor duurdere behandelingen.

Meer kleine beauty salons en thuiskappers

In 2014 stegen de bedrijfsresultaten van kappers en schoonheidsspecialisten tot 641 miljoen euro. Dit betekent een verhoging van 47 miljoen ten opzichte van 2013. Deze stijging is te danken aan de toename van het aantal beauty bedrijven waar één persoon aan het werk is (kleine schoonheidssalons en thuiskappers). In 2010 waren er 35.000 eenmanszaken, terwijl er eind 2014 ruim 44.000 eenmanszaken geteld werden. In deze periode is het totaal aantal bedrijven binnen de beauty sector van 42.000 bedrijven toegenomen tot 52.000 bedrijven. Is het ook jouw droom om een eigen schoonheidssalon te beginnen? Dan is onze Opleiding Schoonheidsspecialiste in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hasselt, Antwerpen of Gent jouw ideale startpunt!

Beauty professionals werken steeds vaker deeltijds

Nederland telde in 2015 zo’n 78.000 kappers en schoonheidsspecialisten, waarvan ongeveer 70% voltijd aan het werk is. De statistieken laten zien dat er sinds 2010 steeds meer kappers en schoonheidsspecialisten deeltijds zijn gaan werken. In 2010 werkte de gemiddelde kapper of schoonheidsspecialiste ongeveer 31 uur per week. In 2014 is dit afgenomen tot 29 uur per week, terwijl het aantal eenmanszaken is toegenomen. Verder blijkt uit de cijfers dat de beautysector gedomineerd wordt door de dames, gezien slechts 10% van de mensen die werkzaam is binnen deze sector man is.

Lees ook: De voordelen van thuiskapster worden

Een eigen beauty salon starten?

De beauty branche zit in de lift, dus niets hoeft je meer tegen te houden om jouw droom van een eigen beauty salon waar te maken. Bekijk hier ons aanbod aan Schoonzorg Opleidingen en Haartooi Opleidingen. Ben je al kapper of schoonheidsspecialiste? Dan vind je hier ook leuke bijscholingen om je diensten mee uit te breiden. Consumenten gaan vaker naar het beauty salon en zijn geïnteresseerd in duurdere behandelingen. Laat hier dus geen kansen liggen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie