• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Hier krijgen nagelstylisten de kriebels van!

23 oktober 2017 | Nagelstyling & Pedicure
Hier krijgen nagelstylisten de kriebels van!

Houd je van mooie nagels en loop je zelf altijd met mooi verzorgde nagels rond, dan zul je je soms verbazen over hoe anderen hun nagels verwaarlozen. Mooi verzorgde handen en nagels worden steeds vaker als iemands visitekaartje gezien. Als nagelstyliste weet jij dat als gaan ander. Van onderstaande situaties krijgen professionaliseren nagelstylisten de kriebels. Herken je dit?

1. Afbladderende nagellak

Nagellak blijft niet eeuwig zitten. Na een tijdje, soms al na enkele dagen, begint de nagellak af te bladderen. Dat ziet er niet mooi uit! Er zijn mensen die daar niets om geven en gewoon met deze lelijke nagels rond blijven lopen. Je zou ze het liefst tot de orde willen roepen of meteen aan de slag gaan met het verzorgen van hun nagels! Om ervoor te zorgen dat nagellak langer mooi blijft zitten, behandel je de nagels eerst met een buffer. Ook is het belangrijk dat de nagels vetvrij en goed droog zijn als je de nagellak aanbrengt. Wat veel mensen (lees: leken in nagelverzorging) niet weten is dat je niet één dikke laag nagellak moet aanbrengen. Je kunt beter twee dunne laagjes over elkaar heen aanbrengen en de gelakte nagel afwerken met een topcoat ter bescherming!

 

Zoiets laat je toch niet gebeuren!

2. Over oude nagellak heen lakken!

Krijg je vaak commentaar dat je veel te veel tijd besteedt aan het verzorgen en lakken van je nagels? Jouw nagels zien er tenminste wel prachtig uit. Er zijn heel wat mensen die denken dat ze wel even over hun oude nagellak heen kunnen lakken als ze krap in hun tijd zitten! Dat is iets waar jij pas echt de kriebels van krijgt; ‘Gebruik dan liever helemaal geen nagellak!’ Lelijke lijnen en kleuren en verdikte randjes zijn het resultaat. Of wat dacht je van bubbeltjes onder de nagellak, scheurtjes en vlekjes! Hoe zit het bovendien met de verzorging van de natuurlijke nagel? Dat wordt gewoon vergeten! Mooie gestijlde nagels begint altijd bij een goede verzorging van de natuurlijke nagel. Die regel is voor jou heilig!

Hallelujah

3. Vingernagels en teennagels die niet matchen

Is het je al eens overkomen dat je iemands mooie roze vingernagels bewonderde en dat je vervolgens naar beneden keek en tot de schrikbarende ontdekking kwam dat haar teennagels in een compleet andere kleur waren gelakt? Bijvoorbeeld groen of blauw? Tenzij het idee erachter een ‘color blocking look’ is, is dit natuurlijk echt ‘not done’! Nagelstyling staat voor jou niet op zich; het vormt een onderdeel van je complete beauty look! Elk onderdeel moet goed doordacht zijn en op elkaar afgestemd worden. Je krijgt er de kriebels van als je merkt dat dat voor andere mensen niet opgaat!

Dat kan echt niet!

4. Nagelbijters!

Als er iets is waar je haren recht van overeind gaan staan, dan zijn het wel nagelbijters. Terwijl jij veel tijd en geld investeert in jouw juweeltjes van nagels, zie je andere mensen op hun nagels bijten. ‘Hoe kunnen ze zoiets doen?!’ is het eerste wat er door jou heen gaat! Het idee alleen al dat je jouw nagels zou verpesten door erop te knagen, daar kan jij je niets bij voorstellen. Geef deze mensen de volgende keer een goede tip; kunstnagels kunnen een goede hulp zijn voor mensen om het nagelbijten af te leren. Niet alleen verbloemen ze de afgekloven nagels, het weerhoudt mensen er ook van om erop te bijten. Leer alles over nagelverzorging en het professioneel aanbrengen van gelnagels in onze Cursus Gelnagels (basis).

Nee, niet doen!

5. Vieze nagels!

Wat dacht je van mensen waarbij het vuil door de nagels heen schijnt! In dat geval zou je het liefst gewoon heel hard wegrennen. Onder nagels blijft gemakkelijk veel vuil zitten. Op de eerste plaats bestaat de viezigheid uit keratine van de onderkant van je nagels en dode huidcellen afkomstig van het nagelbed. Daarna raken we de hele dag door van alles aan met onze handen, waardoor ook allerlei vuil zich onder de nagels kan ophopen. Het is er warm en soms ook vochtig en dat vinden bacteriën helemaal te gek. Regelmatig goed je handen wassen is daarom belangrijk, maar zo nu en dan je nagels reinigen met een nagelborsteltje is ook zeker geen overbodige luxe!

Vieze nagels!

Wil je meer weten over nagelstyling of misschien zelf een professionele nagelstyliste worden? Dan is onze Opleiding Nagelstyliste een aanrader!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie