Nieuwe thuisstudies: bloesemtherapie en aromatherapie!

4 oktober 2017 | Algemeen, Massage & Therapieën, Thuisstudie Alle blogposts

Wellness Academie heeft twee nieuwe thuisstudies; de thuisstudie bloesemtherapie en de thuisstudie aromatherapie. Twee bijzondere studies met elke hun eigen achtergronden en behandelwijze, maar ook met veel raakvlakken. Het belangrijkste raakvlak? Ze hebben allebei de kracht van de natuur als uitgangspunt. Daar waar de reguliere geneeskunde soms tekortschiet, kunnen bloesemtherapie en aromatherapie een mooie extra ondersteuning bieden. Ontdek hier wat deze thuisstudies voor je kunnen betekenen! 

Aandacht voor de mens in zijn geheel

Een ander belangrijk raakvlak tussen bloesemtherapie en aromatherapie is dat het allebei holistische behandelwijzen zijn. Dit betekent dat ze naar de mens in zijn geheel kijken. Veel te vaak wordt alleen gekeken naar de specifieke klacht van een persoon en wordt daar de behandelwijze op afgestemd. Er wordt vergeten dat de mens een geheel is van lichamelijke en geestelijke aspecten die een wisselwerking met elkaar aangaan. Lichamelijke klachten aan de oppervlakte kunnen bijvoorbeeld een diepere emotionele oorzaak hebben, ook levenswijze heeft hier invloed op. Zowel bloesemtherapie als aromatherapie kunnen het algehele welzijn van de mens bevorderen. Wat deze therapieën niet doen is ziekte behandelen! Wat ze wel doen: het zelfgenezend vermogen van het lichaam aanspreken met het beste uit de natuur!

Bloesemtherapie in het kort

Dr. Edward Bach (1886) kan gezien worden als de pionier van de bloesemtherapie. Hij besefte dat de persoonlijkheid en de gemoedstoestand van mensen een grote rol speelt bij het verloop van een ziekte. Negatieve gemoedstoestanden, zoals onzekerheid, angst, verdriet en eenzaamheid, lagen volgens hem ten grondslag aan gezondheidsklachten. Bach voelde zich sterk verbonden met de natuur en ging de helende kracht van bloesemremedies inzetten bij het behandelen van zijn patiënten. Hij ontwikkelde 38 remedies die elk refereren aan een specifieke gemoedstoestand. In de thuisstudie bloesemtherapie wordt er uitgebreid ingegaan op het leven en werk van Bach, zijn bloesemremedies en hoe je ze kunt gebruiken. Maar er komen ook nog diverse andere bloesemtherapieën aan bod. Lees hier meer over de Thuisstudie Bloesemtherapie!

Aromatherapie in het kort

Bij aromatherapie draait alles om het werken met etherische oliën die afkomstig zijn uit bloemen, planten en bomen. Ze kunnen toegepast worden in massageolie, in verzorgingsproducten, in badproducten, via verdamping en verstuiving en via voeding. De etherische oliën helpen om lichaam en geest te laten ontspannen. Daarnaast heeft elk van de oliën zijn eigen kenmerken en helende effecten, bijvoorbeeld ontstekingsremmend, antiviraal, tegengaan van schimmels, versterken van het immuunsysteem, het bevorderen van de spijsvertering, etc. Omdat etherische oliën zeer geconcentreerd zijn, is de grootste voorzichtigheid geboden. In deze Thuisstudie Aromatherapie leer je alles over de achtergronden, theorie, de soorten etherische oliën en het veilig en verantwoord toepassen van aromatherapie. 

Voor wie zijn deze thuisstudies bedoeld?

De thuisstudie bloesemtherapie en aromatherapie zijn bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de helende kracht van de natuur. Met deze therapieën kun je een positieve invloed uitoefenen op de algehele gesteldheid van mensen. Deze thuisstudies zijn ook bij uitstek geschikt als bijscholing voor massage- en wellness therapeuten, die hun klanten een nog aangenamere ervaring willen geven. Denk bijvoorbeeld aan het op verantwoorde wijze toepassen van etherische oliën in massageolie of door het verstuiven van etherische olie in de massageruimte om de klant nog dieper te laten ontspannen. Of bied bloesemtherapie aan als extra aanvulling op je werk als wellness coach. De mogelijkheden voor het toepassen van deze therapieën zijn talrijk. Schrijf je direct online in of neem contact op voor meer informatie!