Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuwe trends beauty & wellness branche 2019

15 januari 2019
Nieuwe trends beauty & wellness branche 2019

Het nieuwe jaar is van start gegaan. Tijd om vooruit te kijken, zodat je als beauty en wellness professional kunt inspringen op de nieuwe ontwikkelingen binnen de branche in 2019. Of zie je misschien wel een nieuwe carrière voor je binnen deze branche? Wil je misschien een eigen beauty salon of wellness praktijk oprichten? Ook dan is het belangrijk om te weten wat er momenteel gaande is binnen de branche, zodat je hier optimaal op kunt inspelen! We bespreken hier de 5 belangrijkste trends binnen de beauty & wellness branche 2019.

1. Samensmelting van beauty en gezondheid

Het idee dat schoonheid en gezondheid met elkaar verbonden zijn is niet nieuw. We zullen ook in 2019 een verdere samensmelting zien van beauty en gezondheid. Momenteel is de focus op gezondheid echt een trend. Deze trend wordt benaderd vanuit een holistische visie. Dit houdt in dat men ervan overtuigd is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en in balans moeten zijn voor een goede gezondheid. In de praktijk zien we dan ook een toename aan behandelingen, die geworteld zijn in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Je kunt op deze tendens inspringen door een Cursus Anti-aging Acupunctuur te volgen, waarin aandacht is voor zowel schoonheid als gezondheid. We zien bovendien ook dat coaching jobs een opmars maken, om mensen te begeleiden om gelukkiger en gezonder te leven. Speel hierop in met een Opleiding Voedingsconsulente.

2. Geloofwaardige schoonheidsidealen

Cosmeticamerken hebben jarenlang via reclameboodschappen allerlei beloftes gedaan, zoals crèmes waarmee rimpels als sneeuw voor de zon verdwijnen. We weten inmiddels dat deze beloftes niet waargemaakt worden. Daarnaast werd ons ook voorgeschreven hoe we eruit moesten zien. Vandaag willen vrouwen echter zelf bepalen hoe ze eruitzien. Ze hebben niet meer de behoefte om hun uiterlijk compleet te veranderen. Daarom leer je in onze Opleiding Visagie vooral om de mooie kanten van elk individu te accentueren en om minder mooie aspecten minder op te laten vallen. Vrouwen zijn niet zo zeer op zoek naar metamorfoses en perfectie, maar naar manieren om het beste uit zichzelf te halen. De nadruk ligt om die reden op geloofwaardige schoonheidsidealen en een gezonde huid. In de schoonheidssalon, zien we dat er steeds meer aandacht is voor huidverbeterende behandelingen, zoals fruitzuren/ chemische peelings, microneedling (mesotherapie) en dermaplaning.

3. Duurzaamheid steeds grotere prioriteit

Run je een eigen beauty salon, houd er dan rekening mee dat consumenten er steeds meer waarde aan hechten dat jij je verantwoordelijkheid neemt op het gebied van duurzaamheid. Wat doe je bijvoorbeeld om het gebruik van plastic te vermijden? Doe je aan recycling, energiebesparing en waterbesparing? Ook binnen de beauty branche is er meer en meer aandacht voor trends als ‘zero packaging’. Het wordt steeds belangrijker om als ondernemer hier het voortouw in te nemen en zelf maatregelen te nemen. Laat zien hoe jij je hiervoor inzet! We zien bovendien dat er de laatste tijd diverse schoonheidssalons zijn bijgekomen, die zich presenteren als een ‘groene’ of ‘duurzame’ salon.

4. Focus op diversiteit en inclusie

De beauty wereld is nog steeds heel sterk gericht op de westerse vrouw, maar dit begint langzaam te veranderen. De verwachting is dat er in 2019 meer aandacht zal zijn voor diversiteit en inclusie binnen de branche op het gebied van etniciteit, geslacht en leeftijd. Er worden bijvoorbeeld steeds meer cosmeticalijnen en make-up collecties ontwikkeld, die zich richten op mensen met een huidtint, die voorheen door de industrie genegeerd werden. We verwachten eveneens dat op de catwalks en in de bladen meer aandacht zal zijn voor mensen met diverse etnische achtergronden, huidtinten en leeftijden. Neem ook eens jouw eigen aanpak onder loep! Voor welke specifieke doelgroep bied jij oplossingen aan binnen jouw beauty salon of wellness praktijk? En wat zou je hieraan kunnen veranderen?

5. Influencers en social media

Voor het opbouwen van een klantenbestand is het niet alleen belangrijk dat je een gecertificeerde vakspecialist bent, maar dat je ook sterk bent in marketing. Het is belangrijk dat je een sterk merk neerzet en dit weet te verkopen. Je kunt veel leren van influencers, die actief zijn op social media of misschien kun je voor een speciale campagne wel een influencer inzetten. Influencers zijn de toekomst als het gaat om marketing en reclame. Dit zijn mensen met een grote aanwezigheid op social media en met veel volgers. Ze zijn sterk in het leggen van een persoonlijke connectie met hun volgers, waardoor ze op een subtiele maar effectieve manier kunnen adverteren. Een influencer voelt voor zijn of haar volgens bijna als een vriend of vriendin waar je goede raad van aanneemt. Binnen de beauty en wellness branche zijn dit soort influencers ook heel belangrijk geworden.

Goed voorbereid op de beroepspraktijk!

Wil je goed voorbereid aan de slag als professional binnen de beauty & wellness branche? Dan ben jij bij Wellness Academie aan het goede adres voor talloze up-to-date cursussen en volwaardige Beauty & Wellness Opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie