Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waar vind je make-up inspiratie?

5 mei 2016
Waar vind je make-up inspiratie?

Als make-up liefhebber loop je natuurlijk over van de inspiratie om steeds weer nieuwe looks te bedenken. Toch kan het gebeuren, dat je even geen inspiratie hebt. Het gebeurt de beste visagisten en make-up artiesten! Waar halen deze professionals steeds weer hun inspiratie vandaan? Dat is een geheim dat je vast graag wilt ontrafelen. We hebben goed nieuws, want vrijwel alles kan als inspiratiebron dienen. Je wordt omringd door inspiratiebronnen, je moet ze alleen nog even herkennen.

Laat je inspireren door cosmetica merken

Wil je bij de tijd blijven en de nieuwste make-up looks creëren? Laat je dan inspireren door de grote make-up merken. Zij zijn de trendsetters op het gebied van make-up. Elke nieuwe collectie is gebaseerd op een specifiek thema, waar je als make-up liefhebber inspiratie uit kunt halen. Neem bijvoorbeeld de nieuwe Trolls make-up collectie van MAC die in augustus op de markt komt, geïnspireerd op de bekende trollenpoppetjes met een felgekleurde bos haar uit de jaren ’90. Deze collectie kwam tot stand in samenwerking met de Trolls film die in november in première gaat. Trollen als inspiratie voor make-up? Welke make-up look zou jij creëren met deze kleurrijke make-up?

Laat je inspireren door het verleden

We zien in de make-up wereld vaak dat visagisten teruggrijpen naar make-up stijlen uit het verleden en daar inspiratie uit putten voor het creëren van een nieuw make-up concept. Dit verschijnsel noemen we retro en het gebeurt niet alleen in de make-up wereld maar ook binnen vakgebieden als kledingontwerp, meubelontwerp, webdesign en muziek. Zeker als beginnende visagiste is het een goed idee om je eens te verdiepen in de make-up stijlen die er in het verleden voorbij zijn gekomen. Het is een goede manier om allerlei technieken te oefenen en je make-up kennis uit te breiden. Het is dan ook niet voor niets dat we in onze visagie opleiding aandacht besteden aan maquillages uit de jaren ’20, ’30 en '50. Deze opleiding bestaat uit twee modules, te weten de cursus visagie en de cursus visagie voor gevorderden.

Laat je inspireren door de fashion wereld

De visagie en fashion wereld zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geen catwalk show zonder uitgebreide make-up concepten die perfect bij de nieuwe mode passen. Voor de grote fashion shows van bekende modehuizen worden de bekendste make-up artiesten opgeroepen. In het voorjaar en in het najaar worden er allerlei fashion shows georganiseerd waarin de collecties en trends voor het komende seizoen worden gepresenteerd. Door deze shows te volgen, ben je altijd een stapje vooruit en weet je precies wat je als visagist de komende periode te doen staat.

Laat je inspireren door social media

Dankzij social media is inspiratie altijd bij de hand, bijvoorbeeld voor als je van plan bent om deel te nemen aan onze MUA Freestyle Sessions! Het werk van bekende make-up artiesten is gemakkelijk te bekijken via hun social media accounts; niet alleen Facebook, maar vooral ook netwerken als Instagram en Pinterest zijn onuitputtelijke bronnen van inspiratie. Ook YouTube is een perfect kanaal om ideeën op te doen, met talloze make-up tutorials. Er zijn heel wat make-up liefhebbers die zelfs op deze manier beroemd zijn geworden en nu online vele volgers hebben. Maar waar moet je zoeken in deze digitale wirwar? We geven je hier enkele tips:

Je kunt ook een kijkje nemen op de Instagram-accounts van beroemde make-up artiesten voor inspiratie, zoals:

Of wat dacht je van deze beauty vloggers op YouTube met miljoenen (!) volgers:

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden, je kunt zelf vast nog veel meer moois vinden.

Nu meteen inspiratie nodig? Kijk om je heen!

Heb je nu meteen inspiratie nodig? Dan is inspiratie nooit ver weg. Als je eens goed om je heen kijkt, zul je meer inspiratiebronnen ontdekken, dan je in eerste instantie zou verwachten. Alledaagse onderwerpen kunnen vanwege hun vorm, kleur of de associaties die ze opwekken als uitstekende inspiratiebron dienstdoen: een schilderij, een landschap, een mooie bloem, de omslag van een boek of tijdschrift, zomaar een persoon, etc. Observeer, associeer en laat je creativiteit op de vrije loop; dat is ook een belangrijk motto van onze opleiding make-up artist. Hier kun je je inspiratie meteen omzetten in de praktijk. Schrijf je tijdig in, want de plaatsen zijn beperkt!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie